Menu

Preventie diefstal buitenboordmotor

U wilt natuurlijk voorkomen dat uw buitenboordmotor of hekmotor wordt gestolen. Hieronder vindt u enkele tips voor het beter beveiligen van uw buitenboordmotor. 

Buitenboordmotorslot

Een eenvoudige beveiliging tegen diefstal van de buitenboordmotor bestaat uit een slot dat de klemschroeven moeilijk bereikbaar maakt. Een hangslot aan de klemschroeven en staaldraad biedt te weinig weerstand. Ligt de boot langere tijd onbeheerd, dan is het beter de motor er af te halen.

Buitenboordmotorslot voor zwaardere motoren 

Diefstalbeveiliging voor motoren die door middel van bouten door de spiegel worden vastgezet. Een van de moeren van deze bouten wordt vervangen door een moerslot. Deze moer is alleen met een meegeleverde speciale sleutel te verwijderen.

Staartstukslot 

Diefstalbeveiliging voor vaartuigen met hekaandrijving. Een van de moeren waarmee het staartstuk is bevestigd, wordt vervangen door een moerslot. Deze moer is alleen met een meegeleverde speciale sleutel te verwijderen.

Propellerslot 

Diefstalbeveiliging voor de propeller van hekaandrijvingen en zwaardere buitenboordmotoren. De bestaande moer wordt vervangen door een moerslot. Deze moer is alleen met een meegeleverde speciale sleutel te verwijderen.

Goedkeuring van het slot 

Let bij aanschaf van een slot, ketting, kabel of wielklem op het goedkeurmerk VbV (voorheen SCM/VIP/TNO) dat herkenbaar is aan het logo.